Zenato Amarone della Valpolicella
Zenato Amarone della Valpolicella komt uit de heuvels vlakbij Verona op de zuidoostelijke kant, met een kalkrijke bodem.
Bekroningen
94 punten Wine Spectator
Druivensoort(en)
De Zenato Amarone della Valpolicella bestaat uit 80% Corvina,10% Rondinella, 5% Oseleta & 5% Croatina.
Vinificatie
Bij de Zenato Amarone della Valpolicella worden de druiven met de hand geplukt. Na de pluk worden de geselecteerde druiven op matten gelegd in geventileerde ruimtes voor een periode van 3-4 maanden. Hierdoor drogen de druiven in. Daarna worden ze voorzichtig geperst en werkt de most nog 15-20 dagen op de schillen. Lagering gedurende 18-24 maanden en daarna nog 12 maanden op fles.
Proefnotities
Robijnrode wijn met diepe kruidige en gedroogde fruitaroma’s. Deze wijn is rijk aan fruit en heeft een mooie complexe afdronk.
Eten & Drinken
Aanbevolen bij hartige maaltijden, gegrild vlees, wild en rijpe kaassoorten.
Hoe te serveren
Op kamertemperatuur, ontkurk de fles minimaal een uur van te voren of decanteer deze wijn.