Tommasi Le Fornaci Lugana Riserva
Tommasi Le Fornaci Lugana Riserva Bianco is een verfijnde en elegante witte wijn afkomstig uit de wijngaarden van Tommasi in de Veneto-regio. Le Fornaci Lugana Riserva wordt gemaakt van 100% Turbiana-druiven. De wijngaarden bevinden zich in de ideale omstandigheden rondom het Gardameer, waar de klei- en kalkrijke bodem en het milde klimaat bijdragen aan de ontwikkeling van druiven met een unieke mineraliteit en aromatische complexiteit.
Druivensoort(en)
Turbiana
Vinificatie
Na het handmatig oogsten en het selecteren van de beste trossen vindt er een delicate, zachte persing plaats. Er is een strikt vinificatieprotocol waarbij fermentatie gedurende 10/12 dagen plaatsvindt in roestvrijstalen tanks, waarna 25% verfijnt in eiken vaten van 500 liter en 75% in roestvrijstalen tanks gedurende 18 maanden, alvorens te worden geblend, gebotteld en gerijpt voor nog 6 maanden op fles.
Proefnotities
Briljante gouden highlights karakteriseren deze harmonieuze wijn samen met zijn intense, geëvolueerde aroma’s. De rijke boeket melanges samen met frisse, minerale tonen van rijp geel fruit en de geconcentreerde smaak combineert bloemige en citrusachtige sensaties met delicate honingachtige tonen en een elegante afdronk van vanille en walnoten. De afdronk is lang, mondvullend, intrigerend en persistent.
Perfect om te combineren met typische smaken van het Gardameer als geroosterd brood besprenkeld met extra vergine olijfolie en gearomatiseerd met geraspte citroenschil, basilicumblaadjes en een paar olijven. De rijke smaak combineert ook goed met pastagerechten. milde belegen kazen, vleesgerechten, maar ook zeker zoetwatervis.
Land | Italië |
Wijnhuis | Tommasi Viticoltori |
Streek | Veneto |
Wijnsoort | Witte wijn |
Inhoud | 75 cl |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Druivensoort | Turbiana |
Smaak | Fruitig, Elegant, Kruidig, Complex |
Gerecht | Aperitief, Vis, Pasta, Vlees, |