Mario Del Conte Appassimento Puglia IGT
Oogst
De druiven komen van verschillende geselecteerde wijngaarden in Salento. De oogst vindt begin oktober plaats zodat de druiven een hoog suikergehalte hebben dat weer zorgt voor een stevig alcoholgehalte.
Vinificatie
De druiven worden op natuurlijk wijze gedroogd aan de wijnstokken voor ca. 15 dagen. Gedurende deze periode verampt 50% van hun gewicht. Door de druif in te snijden, kan de druif verdampen (appassimento aan de stok). Na de nauwkeurige handmatige oogst worden de druiven geperst en begint de gisting. De schillen worden in de most gelaten voor een lange periode om de smaken extra kracht te geven. Vervolgens wordt de wijn in eikenhouten vaten opgevoed voor ongeveer 3 tot 4 maanden.
Wijn & Spijs
Deze rode wijn combineert perfect bij gebraden vlees, wild gerechten zoals wild zwijn en hert maar ook bij rijpe en harige kazen.
Land | Italië |
Wijnhuis | Mario del Conte |
Streek | Puglia |
Wijnsoort | Rode wijn |
Inhoud | 75 cl |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Druivensoort | Merlot, Primitivo, Negroamaro |
Smaak | |
Gerecht |