- Biologisch
Marcus Clauss Weissburgunder Trocken
Marcus Clauss Weissburgunder Trocken is gelegen in het de Duitse wijnstreek Rheinhessen en Rheinland-Pfalz. Het wijngoed van Marcus Clauss Weissburgunder Trocken ligt bij de stad Mainz. De wijnstokken staan op een diepe ondergrond van leem en kalksteen. Dat zorgt voor mineraliteit en structuur. De wijngaarden worden met de grootste zorg en respect voor de natuur bewerkt. De kwaliteit ontstaat bij Zehe Clauss daardoor meteen al in de basis, aan de wijnstok. Men krijgt zo optimaal gerijpte, aromatische druiven.
Druivensoort(en)
Weissburgunder (Pinot Blanc).
Vinificatie
De wijn heeft gerijpt in roestvrijstalen vaten. Fermentatie wordt gestopt door de wijn te koelen om zo natuurlijke suikers te verkrijgen in de wijn. Slechts 2 filtraties, inclusief bottling.
Proefnotities
Smaakvolle, plezierige 'doordrink' wijn die redelijk droog is. Sappig, harmonisch, zuiver en met heerlijke aroma's van peer en abrikoos. Aantrekkelijke structuur.
Eten & Drinken
Ideale begeleider van traditionele asperge gerechten, maar ook perfect als aperitief, bij gebakken en gestoomde vis, salades met gevogelte of vis of gewoon op het terras in de zon!
Bijzonderheden
Sinds 2011 werkt Zehe-Clauss biologisch.
Land | Duitsland |
Wijnhuis | Weingut Zehe-Clauss |
Streek | Rheinhessen |
Wijnsoort | Witte wijn |
Inhoud | 75 cl |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Druivensoort | Weissburgunder (Pinot Blanc) |
Smaak | |
Gerecht |