Luigi Einaudi Barbera
KLIMAAT & TERROIR: Mild continentaal klimaat met koude winters en warme, vaak droge zomers. De wijngaarden San Luigi en San Giacomo in Dogliani liggen op 380 meter hoogte en zijn gericht op
het zuiden en zuidoosten. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel.
VINIFICATIE: De druiven worden in roestvrijstalen tanks vergist. De wijn rijpt 12 maanden op zowel houten foeders als kleine eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog enkele maanden op fles.
DRUIVEN: barbera
ALCOHOL PERCENTAGE: 15,00%
GEUR & SMAAK: Robijnrode wijn met donkere schakering en aroma’s van rode bes, kers, zoethout en wat cederhout. De smaak is vol en geconcentreerd met datzelfde rode en donkere fruit, wat aardse tonen, fluwelen tannines en een aangename complexiteit.
SERVEERSUGGESTIE: Lekker bij gegrilde ossenhaas, pasta’s met stevige (vlees)sauzen, vlezige paddenstoelen en harde kazen.
WEETJE: De druiven van deze barbera groeien in de San Luigi en San Giacomo-wijngaarden in Dogliani en hebben een gunstige zuidelijke positie.