- Login voor voordeel
- Hamersma 9-
Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso
Vinificatie
De druiven voor deze Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso worden uitsluitend met de hand geplukt en vervolgens naar de kelder gebracht om ontsteeld te worden en zachtjes gekneusd. Daarna worden de druiven onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Macération duurt 5 dagen op ongeveer 32 graden celsius. De fermentatie eindigt op een lage temperatuur om de intense fruitaroma's naar voren te brengen.
Proefnotities
Robijnrode heldere kleur. In de geur fruitige tonen van framboos, bessen en op de achtergrond rozenbloesem. De smaak is pakkend, met jeudige frisheid en het zachte van rijp fruit. Zachte tannine op de achtergrond.
Eten & Drinken
De frisheid in deze wijn maakt hem een uitstekende match met appetizers, pasta en lichte gerechten. Plezierige wijn voor elk moment!