Bandol Domaine La Suffrene
Bandol Domaine La Suffrene
Herkomst
Bandol – Provence
Druivenras
55% mourvedre, 20% grenache, 15% cinsault en 10% carignan
Bodem
Vooral kalkbodem en daarnaast wat zand- en kleibodems
Vinificatie
Een lange (3-4 weken maceratie), rustige vergisting waarbij de temperatuur niet boven de 32 graden komt, op staal en vooral beton met de eerste twee weken twee keer per dag remontage. Rijping vindt plaats gedurende 18 maanden op grote oude foeders die geen smaak meer afgeven.
Karakter
Indrukwekkend forse kleurdiepte. In de neus zwart fruit als cassis en zwarte kersen, kruiden en de voor bandol typische jodiumgeur. In de mond na de zachte aanzet complex, krachtig en intens, waarbij ook de tannines duidelijk meespelen: dit is een serieuze wijn met een lange afronk.
Serveren
Serveer deze wijn op een temperatuur van 15-17 graden bij entrecote of ribeye of ander stevig gebraad.
Houdbaar
Ten minste 8 jaar na de oogst